Blijf in conditie met een flinke cardio training

Cardio fitness

Cardio fitness helpt je in conditie te blijven en die overtollige calorieën kwijt te raken. Bovendien hou je je hart in topvorm! Met onze moderne cardiotoestellen van het topmerk Life Fitness verbeter je bij Fitness Center Schilde je conditie en worden calorieën omgezet in energie. 

Op de meeste van onze cardiotoestellen staan grote individuele LCD schermen gemonteerd, zodat je tijdens de training naar je favoriete tv-programma kan kijken!


Fitness en de conditie van je hart 

Het woord ‘hart’ is een heleboel dingen gaan betekenen: moed, liefde, zorg, hartstocht… grootse begrippen voor een spier slechts zo groot als je vuist. Maar je hart is waarschijnlijk het vitaalste, meest dynamische en krachtigste orgaan in je lichaam. 
 

Waarom regelmatig cardio fitness?

In veel opzichten werkt het hart net als alle andere spieren. Het heeft bijvoorbeeld een specifieke taak die het dag in, dag uit, vlekkeloos vervult, tientallen miljoenen keren per jaar! Juist die betrouwbaarheid en het aanpassingsvermogen aan veranderingen in ons lichaam, maken van het hart zo’n opmerkelijk orgaan, zolang het fit en gezond is. Net als elke andere spier, kan het hart immers verzwakken en atrofiëren (kleiner worden) als het niet regelmatig geoefend wordt. En dat is een zeer ernstig probleem van werkelijk epidemische omvang. 

Ondanks jarenlange voorlichting en onderzoek, zijn hartziekten o.a. in de Verenigde Staten de belangrijkste doodsoorzaak. De American Heart Association heeft heel lang het roken, een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte als de drie belangrijkste factoren aangewezen. 

Inmiddels is er echter een vierde factor gevonden! In juli 1992 nam de American Heart Association bijzonder scherp stelling tegen hartatrofie. Ze voegden toen immers gebrek aan lichamelijke activiteit toe aan de lijst van belangrijke risicofactoren wat betreft hartziekten. Wat dit betekent is glashelder maar we onderstrepen het toch nog even: 

Te weinig sport is net zo schadelijk voor je hart als roken, hoge bloeddruk en te veel cholesterol. Laat dit niet gebeuren! 

CardioTraining in Fitness Center Schilde


Onze professionele fitnesscoaches zijn permanent aanwezig om je met raad en daad bij te staan. Op afspraak stellen zij voor jou een persoonlijk trainingsschema op en passen dit regelmatig aan, naargelang de vorderingen die je maakt. 

Contacteer ons voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Fitness werkt preventief tegen:

        Overgewicht 

        Hoge bloeddruk 

        Stress 

        Depressies 

        Suikerziekte 

        Osteoporose 

        Slaapstoornissen 

        Darmkanker 

        Borstkanker 

 

Regelmatig fitnessen:


        Verbetert je conditie

        Verhoogt je spierkracht 

        Verbetert je flexibiliteit 

        Vermindert rugklachten 
 

GET YOUR BODY IN SHAPE! GET MOTIVATED
Just Believe It.

- FITNESS CENTER SCHILDE -

Designed by MDG Promotions bvba / Hosted by Server-Colocate.com